Television Facts

Television Facts

Survivor 1.1 - Redemption Island, azaz Holtak Szigete

2017. október 01. - Nuggetzor

minden-amit-a-holtak-szigeterol-tudni-erdemes_image_b7d96fa7a36f3e83354806a8af6d_16-9.jpg

A Survivor széria első részeként fontosnak tartom ismertetni a Holtak Szigetét, aminek a magyar debütálása nagy meglepetést okozott a nézőknek, és még most is sokan érdeklődnek az eredeti koncepcióval kapcsolatban. Szóval nézzünk mindent, amit fontos tudni a működéséről és úgymond "történelméről". 

Az alapkoncepció tehát az, hogy a kiszavazott játékosok átkerülnek egy külön szigetre, majd ott folyamatosan párbajoznak egymással, hogy valaki visszakerülhessen a játékba. Amerikában ennek több változata is volt, sőt, két alkalommal lehetett visszajutni: egyszer az egyesüléskor, majd a végső négyes mellé. Fontos különbség még az, hogy míg nálunk később vezették be, s a többi játékos nem tud róla, addig Amerikában már az első pillanattól él a Holtak Szigete, a játékosok tudomásával. Általában kettőnél több ember nem tartózkodhat a Holtak Szigetén, persze erre is volt ellenpélda, amikor csakúgy, mint nálunk, egy párbaj során több ember is győzhetett. Az alapkoncepció viszont mindig az volt, hogy csak egy ember "élje túl" az aktuális harcot. 

Mivel a többi játékos tudomásával létezett a Holtak Szigete, így a párbajokat a még játékban lévő szereplők is nézhették. A Survivor: South Pacificben épp ezért eshetett meg az, hogy a Savaii törzs csak azért vesztett el egy védettségi játékot, hogy a Holtak Szigetén folyamatosan győztes Christinet kiüthessék végleg. A "Trójai faló" művelet sikeres lett, a legerősebb játékosukat (Ozzy Lusth) kiszavazták, aki ezután a Holtak Szigetén legyőzte Christinet. 

Eddig még senki sem jutott el a végső törzsi tanácsra azok közül, akik visszakerültek a Holtak Szigetéről. 

Magyarországon csoportos párbajok zajlanak, ahol mindig csak egy játékos esik ki. A végső győztes a legjobb négy közé kerülhet vissza, csakúgy, mint az amerikai változatban. 

A Holtak Szigetének jelenlegi tagjai és kiesői: 

survivorholtak.png

A bejegyzés trackback címe:

https://televisionfacts.blog.hu/api/trackback/id/tr1412915485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása